Zilver 2406 bank.jpg

LINOLEUM

Het uitkiezen van een nieuwe vloer voor jouw huis is natuurlijk leuk en de kans is groot dat je niet gelijk aan een linoleum vloer denkt als nieuwe vloerbedekking. Als je het hebt over een linoleum vloer of marmoleum vloer dan denken veel mensen aan de vloer zoals ze die kennen van klaslokalen in een school. Die vloer wil men dan liever niet in huis hebben.


Echter ook de linoleum vloer is met zijn tijd meegegaan, waardoor hij prima past in het hedendaagse interieur. Betonlook is tegenwoordig helemaal in en ook daar kan je linoleum prima voor gebruiken.

Voordelen linoleum vloeren

Heb je voor een linoleum vloer gekozen dan merk je al snel dat de linoleumvloer makkelijk schoon te maken is en tegen een stootje kan. Een andere eigenschap is namelijk dat bacteriën ophouden met zich te vermenigvuldigen op een linoleumvloer. 

Linoleum is een duurzame vloer omdat deze warmte aantrekt en te combineren is met vloerverwarming. Daarnaast is de vloer bestand tegen zware objecten die erop worden geplaatst of rijdende objecten zoals bureaustoelen. Krassen vallen niet snel op dus ideaal voor gezinnen met kinderen. Een ander voordeel is dat een linoleumvloer niet verkleurt door het zonlicht, wat je met tapijt of houten vloeren wel hebt.