Over Ons

Specialist in vloer- en raamdecoratie. Voor woningen, theaters, restaurants, hotels en winkels.

Contact Info

Adres Showroom

Hoofdweg 234
6744WR Ederveen

Telefoon

0318-485332

Email

info@stoffeerderijklok.nl

Copyright © 2022 Stoffeerderij Klok

PVC-vloer

Een PVC-vloer is een sterke, mooie vloer waar je weinig tot geen onderhoud aan hebt. De meeste mensen kiezen daarom tegenwoordig voor zo’n vloer. Een kwalitatieve PVC-vloer is nauwelijks te onderscheiden van echte houten vloer of echte tegelvloer. 

Wil je weten hoe zo’n vloer eruit ziet en aanvoelt? Bezoek onze showroom in Ederveen. Dat ligt vlakbij Veenendaal, Ede en Barneveld.

  • Particulier en zakelijk

  • Keuze uit diverse kwaliteitsmerken

  • Zorgvuldig laten inmeten en leggen

De finishing touch voor jouw interieur

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel ons voor een vrijblijvende kennismaking.

0318-485332

Wat is een PVC-vloer?

Een PVC-vloer is gemaakt van kunststof en opgebouwd uit meerdere lagen polyvinylchloride (pvc). Een PVC-vloer heeft een slijtvaste toplaag en een polyurethaan finish. Zo ontstaat een beschermende laag die de vloer een mooie uitstraling geeft. Een PVC-vloer bestaat uit strips die samen één sfeervol geheel vormen. Heel populair zijn PVC-vloeren met visgraat-motief. Of kies voor Hongaarse punt.

Showroom Stoffeerderij Klok

PVC-vloer met visgraat-motief of Hongaarse punt

De meeste mensen kiezen voor een PVC-vloer met visgraatmotief. Hierbij leggen we de PVC-stroken in een patroon dat bestaat uit verticale rijen van schuine lijnen die V’s vormen. Je hebt keuze uit heel veel verschillende houtstructuren en steenpatronen. Of kies voor de Hongaarse punt. Hierbij leggen we de ‘planken’ onder een hoek van 45 of 60 graden. Zo ontstaat een patroon van punten, of: ‘Sergeantstrepen’. De Hongaarse punt is een strakker motief en heeft een rechte naad.

Voordelen van een PVC-vloer

Een PVC-vloer is heel slijtvast en gaat dus lang mee. Langer dan laminaat of tapijt. Een PVC-vloer is geluiddempend. Vraag om advies over het juiste minimum aantal decibellen in jouw situatie. Een PCV-vloer is ook warmte-isolerend en warmtegeleidend. De temperatuur van een PVC-vloer past zich aan de omgeving aan. Een PVC-vloer is heel geschikt voor vloerverwarming. Een PVC-vloer voelt dus heerlijk comfortabel. Heb of wil je geen vloerverwarming? Dan kun je een pvc-vloer combineren met een vloerkleed[JF1].

Een PVC-vloer is vrijwel onderhoudsvrij. Stofzuigen of afnemen met water is genoeg. Een reinigingsmiddel mag. Zit er toch een beschadiging in de vloer, dan halen die ene strip eruit en plaatsen we een nieuwe. Wordt de vloer na jarenlang gebruik iets minder mooi, dan brengen we een nieuwe PU-coatinglaag aan. Je vloer gaat weer jarenlang mee.

Egaliseren en leggen

Voor het leggen van een PVC-vloer moet de basisvloer volledig glad zijn. We egaliseren de vloer daarom eerst met de beste egaline. Ook eventueel freeswerk doen we zelf. Gaat het om een houten basisvloer? Dan leggen we eerst plaatmateriaal met geluidreductie. In alle andere gevallen leggen we de PVC-stroken direct op de basisvloer. De vloer ligt strak tegen de muur, plakstrippen zijn niet nodig, opstaande plintjes zijn wel aan te raden.

Je kunt kiezen tussen verlijmde PVC en click-PVC. We adviseren een verlijmde PVC-vloer. Die is minder kwetsbaar, is geluidsarm en heeft een betere warmtegeleiding.

Vloerleggen door Stoffeerderij Klok
Showroom Stoffeerderij Klok

Snuif inspiratie op in onze showroom

Voor ideeën en advies over projectinrichting nodigen we je graag uit in onze showroom in Ederveen. Dat ligt boven Veenendaal en vlakbij Barneveld en Ede. Hier krijg je een compleet beeld van ons assortiment vloer- en raamdecoratie. Kijk rustig rond. En vertrouw op het advies van onze stoffeerders.

Open: ma-vr op afspraak, zaterdag 10 tot 16 uur.

Maak een afspraak

In onze showroom of bij u thuis

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

Onze merken PVC-vloeren


Projecten waar we van smulden

Vloeren

Monumentaal pand Quadraat in Veenendaal

In een monumentale pand in Veenendaal legden we een slimme vloeroplossing voor een laagrendement-vloerverwarming. Bekijk dit project

Vloeren

Select Hotel Apple Park in Maastricht

Select Hotel Apple Park in Maastricht is in 2021 gerenoveerd. Wij legden er nieuwe vloerbedekking in alle 165 kamers. Bekijk het resultaat.

Vloeren

Oude Luxor Theater in Rotterdam

Het Oude Luxor Theater in Rotterdam is gerenoveerd. Wij legden er alle vloerbedekking. Sfeervol tapijt en pvc. Bekijk het resultaat.

Vloeren

Calvijnschool & Julianaschool in Ederveen

In 2021 legden we de vloerbedekking van het nieuwe schoolcomplex van de Calvijnschool en de Julianaschool. Bekijk dit project.

Logo